Livet er ikke risikofritt

Foto: Aftenposten / Tor Stenersen

Foto: Aftenposten / Tor Stenersen

I forbindelse med Aftenpostens kritiske granskning av medisinsk utstyrs bransje har Medtek Norge har skrevet et debattinnlegg.

Våre medlemmer lager kunstige hofter, brystimplantater, høreapparater, pacemakere og annet utstyr som reduserer lidelse, bedrer livskvaliteten og redder liv. De lager utstyr som brukes til overvåking, forebygging, diagnostisering og behandling av syke mennesker.

Hundretusenvis av nordmenn har fått hjelp av utstyr som er oppfunnet og produsert av innovative og dyktige mennesker i vår bransje. Tusenvis av nordmenn har fått muligheten til å gjenoppta sitt arbeid og leve aktive liv. Medisinsk utstyr er i all hovedsak trygt og fungerer slik det skal.

Viktig å lære av feil

Selv om vår bransje bruker betydelige ressurser på kvalitetssikring, etterlevelse av krav og sikring av viktig innovasjon, er det likevel ikke risikofritt å bli syk. Det vil dessverre alltid være risiko forbundet med å operere fremmede produkter inn i kroppen.

Det er umulig å eliminere den risikoen helt, men det er mulig å lære av feil.

Les hele debattinnlegget i Aftenposten

Les også intervju med Atle Hunstad i Aftenposten