Sol Heilo kommer til Melanors bransjetreff 19. juni

Artist Sol Heilo. Foto: Agnete Brun

Artist Sol Heilo.
Foto: Agnete Brun

Det er med stor glede vi nå annonserer at Sol Heilo kommer til Melanors bransjetreff.

Når Sol gjester Melanors bransjetreff, har hun med seg kollega Hanne Mari Karlsen og alle instrumentene. Med masse energi og humør, vil de servere gjestene en mini-konsert som garantert skaper god stemning. Sol Duo vil bidra til å sparke i gang sommerfesten på “byens tak” på høvelig vis. Resten er opp til oss… Dette vil du vel ikke gå glipp av?

Bransjetreff og Generalforsamling

Før sommerfesten skal vi ha en fagdag med godt faglig innhold og en viktig generalforsamling.

Temaene for bransjetreffet er:

  • Helsenæringens fremtid

  • Innovasjon gjennom anskaffelser

  • Tillit og samfunnsansvar

  • Melanor som bransjeaktør

Bransjetreffet finner sted på Stratos, sentralt plassert på Yongstorget i Oslo. Informasjon og påmelding her

Biografi - Sol Heilo

Sol Heilo startet karrieren som frilansmusiker for artister som Bertine Zetlitz, Westlife og HP Gundersen før hun i 2005 startet Katzenjammer med tre andre kolleger. Katzenjammer ble en stor suksess i både inn og ikke minst utland, med hits som «A Bar in Amsterdam», «Rock Paper Scissors» «Demon Kitty Rag» og mange flere.I tillegg har hun og Katzenjammer medvirket som komponist, musiker og vokalist på ny-versjoner av musikken til Hakkebakkeskogen og andre animasjonsfilmer fra Qvisten Animasjon. Hun er også musikkprodusent på Qvistens store satsning Kaptein Sabeltann.

Heilo har vært sentral i Katzenjammers arrangementer og komposisjoner, og var medprodusent på deres første (Le Pop) og tredje (Rockland) album. Hun var med å skrive singlene «Rock Paper Scissors» og «I Will Dance» fra albumet qq «A Kiss Before You Go» (2011), og har skrevet singlene «My Dear» og «Shine Like Neon Rays» fra albumet «Rockland» (2015). Sammen med Eivind Buene står hun bak Katzenjammers versjon av Bjørn Rønningens julesang «Vi Tenner Våre Lykter», som er tittelsporet på Kronprinsparets humanitære fond sin juleplate fra 2011.

I 2013 utlyste Holmenkollbakken og Skiforbundet en sangkonkurranse blant anerkjente musikere og komponister. Målet var en ny, offisiell «Kollen-låt», og flere prominente norske band og komponister sendte inn sine bidrag. Sammen med Terje Borg skrev Heilo vinnerlåta, og «Kollenbrølet» (2013) er nå den offisielle Holmenkollen-sangen.

Heilo gjorde designet til Katzenkammers første album Le Pop (2008) sammen med sin søster Kaja Heilo og Sandrine Pagnoux. Hun deltok også i designet til andrealbumet «A Kiss Before You Go» (2011) sammen med Mathias Fossum og Heydays, og hadde eneansvar for designet til tredjealbumet «Rockland» (2015). Hun har også designet det meste av Katzenjammers salgsartikler som t-skjorter, buttons og kopper, samt plakater, sceneoppsett, tidlig webdesign og design av den velkjente balalaikabassen Akerø. Det meste av scenekostymene hun bruker i Katzenjammer har hun sydd selv, og hun har også sydd kjoler som salgsartikler for Katzenjammer.

I 2012 startet Heilo et band sammen med Unni Wilhelmsen og Hanne Mari Karlsen. Trioen spiller et utvalg av låter skrevet av Wilhelmsen og Heilo. Alle bytter på å spille på sammen 14 instrumenter og alle synger. I 2017 gav Heilo ut sitt debut-album «Skinhorse Playground» med låter som «America» og «Killing Karma». Ny musikk kommer i 2019.   

Vinteren 2019 er hun en av syv medvirkende artister i TV2´s populære program Hver Gang vi Møtes, sammen med blant annet Elisabeth Andreassen, Lars Bremnes, Maria Haukaas Mittet, Trine Rein, Tom Mathisen og Katastrofe.  Anmelderne triller femmere og Sol skaper stor begeistring hos TV seerne.

Sol, alle hennes instrumenter og bandet hennes vil i 2019 spille på intime klubber samt gjeste festivaler gjennom vår, sommer og høst.

 Meld deg på bransjetreffet nå!