Syv år i styret og to navneendringer
Heimdal ble med i styret i Lab Norge 2013 og ble valgt til styreleder i 2016, et verv han hadde frem til fusjonen hvorpå han da gikk over til å bli nestleder. I 2018 mottok han Lab Norges hederstegn.
To navneendringer på syv år
I de syv årene Heimdal har vært med i styret, har organisasjonen gjort to navne- og logoendringer.
- Da vi endret navn fra NLF til Lab Norge i 2013, innebar det også en ny strategi og omstrukturering av driften. Vi startet å jobbe mer utadrettet mot myndighetene og Helseforetakene, sier Heimdal.
Seks år senere gjennomgikk organisasjonen en enda større omstrukturering og endring, da Lab Norge ble til Melanor.
- Vi så det som tjenlig å slå sammen bransjer som stort sett hadde samme kundegrupper. Vi mente vi ville få mer gjennomslagskraft og bli synligere ved å gå sammen med Medtek. Gjennom 2018 hadde vi en god og lang prosess rundt sammenslåingen, og det var tiden vi trengte på å modnes til å fusjonere. Det har også vært en vellykket fusjon, og vi er nå synligere og kan drive mer aktivt foreningsarbeid med flere ressurser, sier Heimdal.
Tore Flaatrud i Melanor har jobbet tett med Heimdal i flere år, og trekker frem Heimdal som svært sentral i fusjonsarbeidet.
- Jon Terje Heimdal var en usedvanlig god styreleder i Lab Norge, som han ledet i fem år, og som nestleder i styret i Melanor etter fusjonen. Han har en god evne til å holde blikket på det overordnede og ikke gå inn i alle detaljer, og i fusjonsarbeidet var han en av de aller viktigste personene for å få det i havn. I tillegg er han en veldig trivelig person å jobbe sammen med og bidro til samhold i styret og mellom styret og sekretariatet/administrasjon, forteller Flaatrud.
Ønsker bedre balanse
Når Heimdal nå forlater styrevervet, ønsker han ny styreleder og styret lykke til. Det er satt sammen et meget kompetent styre som vil fortsette å jobbe med å legge gode strategier fremover til glede for medlemmer og ansatte. Om bransjens framtid mener den avtroppende nestelederen at det er viktig at det fortsettes å jobbe for en bedre balanse mellom kjøper og selger.
- Vi må få kontrakter som fungerer bedre enn de som bransjen arbeider under i dag, også i krisetider som nå. Jeg tror samtidig at om man deler risikoen mellom kjøper og selger med mer balanserte kontrakter, får begge parter et bedre utkomme. Det er en stor gjensidig avhengighet mellom tilbyder og kjøper, ved at mye av nyutvikling av f.eks. operasjonsteknikker, nye diagnosemetoder og opplæring av helsepersonell i disse tilbys av Melanors medlemmer, avslutter Heimdal.